Flyg till världens bästa dykplatser

Sportdykning ger en frihetskänsla och upplevelser som är svårslagna. Du som redan är sportdykare, vet exakt vad jag menar. Det finns fantastiska dykvatten över hela världen, vart och ett unikt på sitt sätt.

Skaffa dykarcertifikat, om du inte redan har

För dig som inte har dykarcertifikat, finns det inledningsvis flera utbildningsorganisationer att välja på. Organisationer såsom CMAS, PADI och NAUI är de tre största. De har olika för- och nackdelar, men vilken du väljer är egentligen mest en smaksak. Det viktigaste är att du aldrig dyker över din utbildnings- och erfarenhetsnivå. De som är medlemmar i Svenska Sportdykarförbundet blir per automatik försäkrade och får även tillgång till förbundets medlemstidning som ges ut fem gånger per år. Du kan ta ditt första certifikat i Sverige eller på din första dykresa utomlands.

Intressanta platser i världen att dyka på

Nästan vart du än vill resa, kan du vara säker på att det finns åtminstone ett bra dykvatten, ofta många fler. Har du bara rätt utbildning och rätt utrustning, finns det inget som kan hindra dig från att dyka över hela världen. Från till exempel Otterøya i norra Norge, där det kan vara 2-3 grader i vattnet, till Stora Barriärrevet i Australien med betydligt varmare vatten. Hitta och planera dina resor genom att klicka här.