Något gott och näringsrikt efter dyken

Efter en dag på sjön eller havet, är det viktigt att återhämta sig. Kroppen behöver fylla på med energi och återställa balansen, sedan är den redo igen. Det finns många sätt att göra det på, men vila och kost är bäst.

Kroppens behov

För att öka vårt välbefinnande behöver vi olika livsnödvändiga näringsämnen, vitaminer och mineraler. Men vi inte kan producera dem, därför måste vi tillsätta dem.

Vitaminer och antioxidanter

Vid aktivitet och stress är det nödvändigt att tillföra vitaminer och mineraler. De påverkar många av kroppens funktioner och bidrar till snabbare återhämtning och uppbyggnad. En del vitaminer fungerar också som antioxidanter. De förhindrar att fria radikaler ökar och skadar kroppen och som ett resultat av det skyddas vävnader och celler.

Mineraler

En annan viktig byggsten är mineraler. Skelett, tänder, syretransport, immunförsvar och förbränning är några områden som de är involverade i.

 

Superfood gör det enkelt

Brist på vitaminer och mineraler är skadligt och ohälsosamt. Superfood är en kraftfull näringsblandning, fylld med nyttigheter, men utan tillsatser. Dessutom glutenfritt, mejerifritt och utan sötningsmedel.

Med endast ett par skedar om dagen, får du tillgodosett många av kroppens behov. Därför prova något nytt och kanske superfood kan vara något som kan passa.